Christina Kovac

03:30

Klockan har passerat 03, och jag har ännu inte lyckats somna. Det är utan att överdriva snöstorm ute, vilket betyder att allt är ljusare ute som i sin tur smyger sig igenom persiennerna och gör allt mycket ljusare här inne. Sen saknar jag lille kissen.. Åh hon är så snäll och så otroligt charmig. Så mysig och underbar. Hade jag haft henne här nu hade jag förmodligen somnat till ljudet av hennes spinnande.. För er som undrar om jag har skaffat en katt här uppe, så stämmer det inte. Men jag får mysa och ha henne här hemma för hennes matte och husse. Dem är grannar med oss. Hur snälla är dem inte som låter oss få ha henne hos oss då och då. Eller ah, ganska ofta.

Ligger i sängen och tänker på hur fort jag fäst mig vid henne, och hur mycket jag tänker på henne. Djur kan verkligen förgylla ens gråa dagar. Eller rättare sagt, katter, speciella små pälsbollar. Hon lyckades charma mig den allra första kvällen då vi kom upp hit, vi landade ganska sent, åkte hem och försökte röja upp. Påväg ut för att kasta soporna satt hon där, och traskade försiktigt fram för att sedan stryka sig mot mitt ben och titta på mig med de stora ögonen som att visa att jag gärna fick klappa henne. Helst klia henne under hakan. Åh,, och visst blev jag kär. Vem skulle inte bli de? Så mycket kärlek och glädje en liten katt kan framkalla. Helt otroligt att dem kan vara så underskattade som de är.

Så, nu sitter jag här och tycker synd om mig själv som inte har Stella vid mig som kan smyga från sitt lilla hörn i soffan till sängen för att sedan sätta sig bredvid i sängen och titta sådär som hon alltid gör samtidigt som hon spinner, och så väntar hon artigt tills jag bjuder in henne till mig. Då lägger hon sig gärna som en liten boll precis tätt intill min mage, eller om jag ligger på rygg så lägger hon sig på min mage och sträcker ut sig så att tassarna håller om min hals. Och så spinner hon, tills jag somnar om.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas