Christina Kovac

Today's.

6 portioner
400 g färsk gnocchi (finns i kyldisken i de flesta mataffärer)
Tomatsåsen:
1 lök
2-3 st vitlöksklyftor
2 pkt krossad tomat (ca 400 g styck, gärna finkrossad)
2-3 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk paprikapulver
1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker
1 tsk dijonsenap (kan uteslutas)
Salt & peppar
Olja till stekning
Topping:
150 g riven ost av valfri sort
1 st mozarella (valfritt kan uteslutas)
Färsk basilika

Gör såhär:
Hacka löken och fräs i olja tills den mjuknar. Pressa/riv i vitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek lite till under omrörning. Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min. Vill du ha en gräddig sås tillsätter du 3 dl grädde, för en rödare sås har du i 2 dl.

Värm ugnen till 200°. Koka upp vatten i en rymlig gryta. Droppa i gnocchin och koka dem några sekunder, ca 45 sekunder räcker om du använder färsk gnocchi. Sila av ordentligt. Vänd sedan gnocchin i tomatsåsen. Gör det direkt i stekpannan som du har kokat såsen i eller blanda allt i en ugnsform. Strö riven ost och mozarellaskivor över. Baka mitt i ugnen i ca 10 min. Strö över färsk basilika och servera!

(Zeinaskitchen.Se)

19 oktober 2017 00:27 | RECIPES |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas